Hoppa till innehåll
soltornet sett fran societetsparken pg

Fastigheten

Läget

Soltornet är en av de första fastigheterna som uppfördes i det gamla hamnområdet. Soltornet stod klart 2019 och är första etappen i Norrtälje Torn, med Index Residence som byggherre. Den andra etappen i Norrtälje Torn är närliggande Havstornet (till höger på bilden), som med sina 23 våningar och 69 meter är den högsta fastigheten i Norrtälje Hamn. Havstornet stod klart 2021. Den tredje etappen är Orangeriet, öster om de båda höghusen, med inflyttning i april 2022.

Läget är en kombination av stadsboende och skärgårdsliv. Norrtälje city är på behagligt gångavstånd. Söder om Soltornet ligger Norrtäljeån med Societetsparken på andra sidan. Österut breder innerskärgården ut sig.

Arkitektfirman Brunnberg & Forshed har ritat kvarteret Soltornet. Fastighetens beteckning är Silon 1.

soltornet sett fran ovan nt
soltornet entre pg

Utrymmen

I markplan på Soltornet finns ett barnvagnsrum, som delas med elcyklarna som medlemmarna kan boka. Här får också rullatorer placeras. Cykelförråd finns i källaren, med infart vid entrén.
Cykelställ finns även utomhus.

I markplan ligger också föreningens kommersiella lokal som hyrs ut för restaurang- och kaféverksamhet. Sedan juni 2022 drivs lokalen av restaurang Wine & Dine.

Till höger om hissarna på markplan finns en hjärtstartare.